تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/03/04 - 09:56
کد خبر: 396230

گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» از مرکز افکارسنجی دولت؛

صداوسیما، گزینه اصلی رصد اخبار انتخاباتی مشارکت‌کنندگان/ مشارکت قطعی در انتخابات در مراکز استان‌ها ۳۴.۳ درصد

صداوسیما، گزینه اصلی رصد اخبار انتخاباتی مشارکت‌کنندگان/ مشارکت قطعی در انتخابات در مراکز استان‌ها ۳۴.۳ درصد

در همین مرحله از بین کسانی که پیگیر اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری بودند در پرسشی از آنها خواسته شد که بگویند به طور کلی اخبار مربوط به انتخابات را بیشتر از چه طریقی پیگیری می‌کنند. در این سؤال پاسخگویان امکان انتخاب یک گزینه را داشته‌اند. مطابق با نتایج به دست آمده از بین افرادی که اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند، ۵۲.۶ درصد از طریق صداوسیما و ۳۶.۸ درصد از طریق فضای مجازی اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) منتسب به دولت در موج ششم نظرسنجی انتخاباتی در اردیبهشت ۱۴۰۰ با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور و اندازه نمونه ۱۵۶۴ از طریق مصاحبه تلفنی احتمال رأی مردم به شخصیت های سیاسی را مورد سنجش قرار داده است.

براساس آخرین یافته‌های این مرکز که پس از پایان ثبت نام‌ها و در کل کشور با رعایت اصول علمی و با در نظر گرفتن جمعیت کل کشور اعم از مناطق شهری و روستایی گردآوری شده است، نرخ مشارکت در انتخابات تاکنون ۴۳ درصد است.

به‌منظور سنجش میزان توجه شهروندان به موضوع انتخابات از آنها پرسیده شده «همان‌طور که می‌دانید امسال قرار است انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شود. آیا می‌دانید این انتخابات در چه ماهی برگزار خواهد شد؟» ۷۰.۳ درصد شهروندان از زمان برگزاری انتخابات ریاست ‌جمهوری پیش رو اطلاع داشته‌اند؛ در مقابل ۲۹.۷ درصد پاسخگویان یا نمی‌دانسته‌اند این انتخابات در چه ماهی برگزار می‌شود یا به ماه‌های دیگری غیر از خردادماه اشاره کرده‌اند. نتایج از افزایش تدریجی آگاهی شهروندان از زمان برگزاری انتخابات در پایان اردیبهشت‌ماه حکایت دارد.

در مرحله بعد پیگیری اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری توسط پاسخگویان مطرح شد که از پاسخگویان پرسیده شده است «در روزهای اخیر، عده‌ای از چهره‌های سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری امسال کاندیدا شده‌اند، شما تا چه حد اخبار مربوط به ثبت نام این چهره‌ها را پیگیری کردید؟» ۳۶.۴ درصد پاسخگویان گفته‌اند اصلاً اخبار ثبت‌نام کاندیداها را دنبال نمی‌کنند، ۲۳.۷ درصد کمی و ۲۶.۶ درصد تا حدی پیگیر اخبار ثبت‌نام کاندیداها هستند. افرادی که در حد زیاد اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری می‌کنند ۱۳.۳ درصد پاسخگویان را تشکیل می‌دهند.

در همین مرحله از بین کسانی که پیگیر اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری بودند در پرسشی از آنها  خواسته شد که بگویند به طور کلی اخبار مربوط به انتخابات را بیشتر از چه طریقی پیگیری می‌کنند. در این سؤال پاسخگویان امکان انتخاب یک گزینه را داشته‌اند. مطابق با نتایج به دست آمده از بین افرادی که اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند، ۵۲.۶ درصد از طریق صداوسیما و ۳۶.۸ درصد از طریق فضای مجازی اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند (در واقع این نسبت بر حسب کل پاسخگویان ۳۹.۹ درصد برای صدا و سیما و ۲۷.۹ درصد برای فضای مجازی است). همچنین ۵.۵ درصد از افرادی که اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند گفته‌اند از طریق گفتگو با دوستان و آشنایان و ۳.۵ درصد از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای این اخبار را پیگیری می‌کنند.

در مرحله سوم این افکارسنجی، تمایل پاسخگویان به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری بررسی شد و از شهروندان پرسیده شده است «انتخابات ریاست جمهوری حدود یک ماه دیگر برگزار خواهد شد. شما برای شرکت در این انتخابات چه تصمیمی گرفته‌اید؟» ۴۳.۷ درصد کل پاسخگویان گفته‌اند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد و ۹.۳ درصد گفته‌اند به احتمال زیاد شرکت خواهند کرد.

در برآورد میزان واقعی مشارکت در انتخابات متغیرهای متعددی از جمله محافظه‌کاری برخی از پاسخگویان در نظرسنجی تلفنی، تعداد پاسخگویانی که با پرسشگران همکاری نمی‌کنند و نسبت تقریبی مشارکت کسانی که گفته‌اند احتمالاً در انتخابات شرکت خواهند کرد مؤثر است؛ ایسپا با در نظر گرفتن تمامی این متغیرها در هر مقطع زمانی برآوردی از میزان مشارکت ارایه کرده است که براین ‌اساس برآورد ایسپا از میزان مشارکت در انتخابات در پایان اردیبهشت‌ماه ۴۳ درصد است.

تمایل به مشارکت قطعی در انتخابات در مراکز استان‌ها ۳۴.۳ درصد، در سایر شهرها ۴۶.۹ درصد و در روستاها ۵۴.۴ درصد است.

در مرحله چهارم این نظرسنجی از کسانی که اخبار مربوط به ثبت نام نامزدهای انتخابات را پیگیری کرده‌اند پرسیده شده است «فکر می‌کنید در بین کاندیداهایی که ثبت نام کرده‌اند، فردی یا افرادی باشند که بتوانند مسائل کشور را حل کنند؟» ۵۱.۵ درصد به این پرسش پاسخ مثبت داده‌اند، ۳۲.۴ درصد گفته‌اند در میان افرادی که ثبت نام کرده‌اند کسی نیست که بتواند مسائل کشور را حل کند و ۱۶.۱ درصد در پاسخ به این سؤال اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. از بین کسانی که فکر می‌کنند در بین کاندیداها افرادی هستند که قادر به حل مشکلات کشور باشند، ۸۰.۵ درصد گفته‌اند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد.

احتمال تغییر نظر پاسخگویان در رأی دادن به نامزد مورد نظر نیز در مرحله آخر این افکارسنجی بررسی شد و از کسانی که گفته‌اند قطعاً یا احتمالاً در انتخابات شرکت می‌کنند یا هنوز تصمیم نگرفته‌اند، پرسیده شد «تا چه اندازه ممکن است تصمیم خود در رای به کاندیدای مورد نظرتان را تغییر دهید؟» ۴۱.۱ درصد گفته‌اند به هیچ وجه نظرشان را تغییر نخواهند داد، ۳۶ درصد ممکن است نظرشان را تغییر دهند، ۱۴.۷ درصد گفته‌اند «نمی‌دانم» و ۷.۹ درصد به این سؤال پاسخ نداده‌اند.

گزارش از میلاد صالحی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجمع دانشجویان دانشگاههای تبریز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی
بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد
اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
نظر استاندار تهران برای تقسیم استان تهران؛ باید تأمل کرد
تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی
قهرمانی سیزدهم فوتسال ایران در آسیا
روسیه آمریکا را تهدید کرد
تکلیف حسن یزدانی برای المپیک مشخص شد
لحظات به ثمر رسیدن گل اول و دوم ایران به تایلند +فیلم
توجیهات عجیب نخست‌وزیر ارمنستان برای واگذاری روستاها به آذربایجان
بن‌گویر با ۳ دنده شکسته از بیمارستان مرخص شد
همه چیز درباره چراغ چک تیگو ۵ + علت روشن شدن چراغ چک تیگو ۵
محبوب‌ترین میز تلویزیون چه ویژگی‌هایی دارد؟
آیا جک پارکینگ سیماران انتخاب خوبی است؟
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top